E-book

Het eerste en tweede deel van de cursusserie Turkije-Turks, leer- en werkboek zijn ook verkrijgbaar als E-book (ePub formaat).

Om goed met deze uitgaven te kunnen werken hebben we hier wat tips.

Een E-book werkt uiteraard anders dan een 'gewoon' boek. In de boeken staan oefeningen en deze kunnen gemaakt worden in de boeken zelf. Bij een E-book kan dat niet. Maak dus gebruik van een apart schrift of werk de opdrachten digitaal uit met een tekstverwerkingsprogramma. Let op dat je de Turkse letters moet typen. Hoe je dat kunt doen lees je HIER.

Wil je de ePub als een digitaal boek op je computer lezen? Gebruik dan het programma Adobe Digital Editions. Dit is gratis te downloaden.

Wil je de ePub lezen op je e-reader? Raadpleeg dan de handleiding van je e-reader. Wij (de auteurs) hebben de ePub getest op een Kobo e-reader voordat de delen zijn gepubliceerd.

Tips voor navigatie

e-book

❯  Zorg ervoor dat de inhoudsopgave zichtbaar is (links). Vanaf hier kun je snel naar een volgend onderdeel gaan door het aan te klikken.

❯  De nummers van voetnoten kun je aanklikken, dan ga je meteen naar de voetnoot. Wanneer je in de voetnoot het nummer aanklikt, kom je terug in de tekst.

❯  Maak gebruik van de zoekbalk rechts bovenin. Vul daar een woord in en je kunt met de driehoekjes ernaast vooruit naar het volgende woord of terug naar het vorige.
Het zoeken is niet hoofdlettergevoelig, je krijgt resultaten met en zonder hoofdletter. Houd er wel rekening mee dat je niet kunt zoeken naar Turkse woorden die Turkse letters (ğ, ı en ş) bevatten, zoals yaşlı. De ç kun je typen door ALT(toets vasthouden)135 te typen. Achterin staan woordenlijsten Turks-Nederlands en Nederlands-Turks (zie inhoudsopgave).

❯  Pas eventueel de lettergrootte aan met 'AA' naast het zoekvak.

❯  Met de schuifbalk onderaan kun je door de pagina schuiven.

Heb je nog een tip? Laat het ons weten!

Wijzigingen E-book

In juni 2023 is een herziene versie uitgebracht van Turkije-Turks, Leer- en werkboek deel I. De E-book versie is echter niet aangepast. Een overzicht van de wijzigingen vind je in dit overzicht (pdf).

In juni 2023 is ook een herziene versie uitgebracht van Turkije-Turks, Leer- en werkboek deel II. Een overzicht van de wijzigingen vind je in dit overzicht (pdf).