Turkse taal

Het Turks is een ‘agglutinerende’ taal ofwel plaktaal. Dat wil zeggen dat achtervoegsels achter de stam van een woord kunnen worden geplaatst om nieuwe woorden te vormen, naamwoorden te verbuigen en werkwoordstammen te vervoegen.
Een ander kenmerk van het Turks is de klinkerharmonie. Hierbij passen de klinkers in de achtervoegsels zich harmonisch aan aan de laatste klinker van het woord waaraan het achtervoegsel wordt toegevoegd.

Turks leren

Voor Nederlanders is het Turks geen makkelijke taal om te leren. De woorden klinken niet bekend en de grammatica lijkt niet op die van het Nederlands of andere talen die ons wel bekend zijn.
Met de methode die gehanteerd wordt in de cursusserie Turkije-Turks, Leer- en werkboek leer je per les een nieuw onderdeel van de Turkse grammatica. Op deze manier krijg je gaandeweg inzicht in de manier waarop de Turkse taal is opgebouwd.

Cursusboek

Van de cursusboeken zijn inmiddels 3 delen verschenen. De boeken zijn geschikt voor iedereen die Turks wil leren, ongeacht het niveau, en worden gebruikt als lesboek voor cursussen Turks.
Ieder deel is op dezelfde wijze opgebouwd. Een les begint met een leestekst en een woordenlijst met de nieuwe woorden van de les. Hierdoor kun je de woordenschat opbouwen. Vervolgens wordt de grammatica van de les uitgelegd in heldere taal met diverse voorbeelden. Door het maken van de oefeningen leer je de grammaticaregels toe te passen.
In de boeken staat ook informatie over de Turkse cultuur en geschiedenis.
Verder staan op deze website diverse links met luisteroefeningen, muziek en filmpjes.

Aangespoord door vragen van onze cursisten en door eigen onderzoek hebben wij als auteurs/docenten de behandelde grammatica uit de voorgaande drukken waar nodig aangepast en verbeterd. Wij werken momenteel aan het vierde en laatste deel.

Cursusboeken

 • cursusboek Turks deel 1

  Deel I

  Verkrijgbaar als paperback, hardcover en E-book

 • cursusboek Turks deel 2

  Deel II

  Verkrijgbaar als paperback, hardcover en E-book

 • cursusboek Turks deel 3

  Deel III

  Verkrijgbaar als paperback en hardcover

Links